Alles uit voorraad leverbaar

Levering + Installatie binnen 24 uur

De prijs kwaliteit verhouding

Verschil in prijs en kwaliteit

 

Veel bezoekers van de website bellen me op en vragen waarom zijn uw vaatwassers zo goedkoop.Waar zit het enorme prijsverschil in, is de kwaliteit wel goed. We zullen proberen dit toe te lichten aan de hand van een voorbeeld. Neem twee voorladers voor de professionele horeca. De Kastel LK 50-3 €2149 en de Hobart FXA  €5185.

Er zijn twee verschillende oorzaken voor het prijsverschil te noemen.

Kosten 

  • Bedrijfsvaatwassers.nl koopt de Kastel vaatwassers rechtstreeks bij de fabriek en werkt niet met dealers. Andere werken wel met dealers. Dat betekend dat een dealer een marge overhoud tussen de 25 en 45% op de bruto verkoopprijs. Ook is heel vaak de minimale verkoopprijs vastgesteld. Kijk maar op internet het zijn allemaal bruto prijzen minus 20% -25% met een marge van een paar tientjes.

Techniek

  • Hobart werkt met machines waar alles in zit: zeeppomp, afvoerpomp, boosterpomp. We hebben dus de meest vergelijkbare Kastel vaatwasser genomen ter vergelijk.
  • Er zijn een aantal verschillen tussen de beide machines. Grootste verschil is Kastel heeft geen standaard boosterpomp dit is nodig als je een osmose unit gebruikt of er minder dan 1,25 bar waterleiding druk is. In Nederland is er bijna altijd voldoende waterleidingdruk. De Hobart heeft o.a. vuilwater sensor, zeef sensor. maar geen instelbare wasprogramma’s en geen energie bespaar modus. Kost echter wel het dubbele.
  • Kwaliteit in mijn 30 jarige ervaring als service monteur professionele horeca vaatwassers durf ik rustig te zeggen dat de Kastel kwalitatief zeker niet onder doet voor de Hobart machine.

Kortom rechtvaardigen de extra of minder functies het prijsverschil Ik denk deel maar zeker niet in de mate waar dit nu het geval is.

Bijkomende zaken

Er zijn nog tal van machines te vergelijken. Ik zal niet zeggen alle waar is naar zijn geld. Wat ik wil aangeven is let heel goed op wat de rand voorwaarden zijn voor als er eens iets defect is. Een aantal dingen die ik tegen ben gekomen zijn:

  • deze machine is niet geschikt voor chloorhoudende zeep (garantie vervalt)
  • garantie is onderdelen opsturen (montage door ????)
  • verplicht afnemen van de voorgeschreven zeep
  • toeslagen vallen niet onder de garantie
  • verplicht onderhoud anders vervalt de garantie
  • vraag naar een machine van een Europese leverancier i.v.m. snelheid van en verkrijgbaarheid van reserve onderdelen

Natuurlijk kunt u er voor kiezen om een low budget machine te kopen waar u twee jaar mee doet en u bij defect een onderdeel toegestuurd krijgt. Doe dit echter wel overwogen en als de beurs niet anders toelaat.

 

Vragen of opmerkingen over deze blog, klik hier voor contact

 

Met vriendelijke groet ,

Team Bedrijfsvaatwassers.nl

Vergelijk producten