Alles uit voorraad leverbaar

Levering + Installatie binnen 24 uur

Horeca vaatwasser kopen, wat nu

Hoe kies ik de juiste vaatwasser

 

Het kiezen van een juiste professionele vaatwasser is een hele beslissing. Er zijn zoveel aspecten van belang en van invloed dat je als leek eigenlijk altijd moet bellen voor meer informatie. Vaak kan een telefoontje met een specialist al voldoende zijn om aan te geven uit welke machines u het beste kunt kiezen. Het is vervolgens aan u om aan te geven wat u belangrijk vind en wat uw wensen t.a.v. een vaatwasser mogen kosten. We zullen hier onder een aantal opsommen welke van belang zijn.

  • Wat gaat u afwassen is het voor een horeca zaak, café, catering, vereniging enz. een café wat af en toe eens wat glazen wast heeft natuurlijk een andere machine nodig dan een zorginstelling. Realiseer u dus goed wat u wil gaan afwassen en houd in uw achterhoofd dat goed koop lang niet altijd duurkoop hoeft te zijn. U kiest dus eerst wil ik een glazenspoelmachine, voorlader, doorschuifvaatwasser of een vaatwasser XL
  • De aansluitspanning (stopcontact). Een aantal machines is leverbaar in zowel 230 Volt als in 400 Volt. Kies als je de mogelijkheid hebt voor 400 Volt. Korte toelichting Een machine die in 230 Volt en 400 Volt leverbaar is heeft slechts 1 verschil Het vermogen in de boiler is hoger. Kort gezegd is het enige voordeel dat de machine eerder bedrijfsklaar is ca. 20 minuten tegen ca. 45 minuten. Ook kan je bij 400 Volt achter elkaar een 3 minuten wasprogramma kan wassen. Bij 230 Volt zal dat 4 minuten gaan duren De capaciteit van een 400 Volt is dus iet groter als je constant korven achter elkaar wast. Prijstechnisch heeft Bedrijfsvaatwassers.nl geen verschil in een 230 Volt of 400 Volt uitvoering.
  • Interne waterontharder. Een waterontharder heeft o.a. als voordeel: minder kalk gerelateerde storingen krijgt, uw machine slaat niet wit uit, lager chemie gebruik en mooier wasresultaat. Naast voordelen zien wij ook nadelen voor een vaatwasser met waterontharder. Knoeien bij het vullen van zout kan funest zijn voor uw vaatwasser. Voordelen zijn:  bijvullen zout hoeft maar 1 x per maand of minder, geen kans op zoutresten in de machine. Kies dus voor een machine met een interne waterontharder als u zeer hard water heeft en geen plek of geld over heeft voor een externe waterontharder. Weet u op voorhand dat het water te hard is en er geen plek is of u vind het mooier kies dan de interne waterontharder.
  • Heel veel klanten bestellen een machine met een afvoerpomp, dat is plat gezegd mooi voor de handel maar als een klant ons belt zullen we aangeven dat een afvoerpomp alleen nodig is als de horeca vaatwasser niet via natuurlijk verloop (hoogte verschil ) kan leeg lopen. Dus uw afvoer moet lager zitten dan 7 cm van de onderkant van de machine. U kunt vervolgens kiezen om de machine op een onderstel te plaatsen waardoor u gelijk een betere werkhoogte krijgt. Of u kiest voor het inbouwen van een afvoerpomp. U kunt zeggen een afvoerpomp is tocht altijd afdoende, klopt echter stellen wij als Bedrijfsvaatwassers.nl dat de afvoerpomp weer een extra problemen KAN geven de doorsnede van een normale afvoer slang is ca 40 mm Als je een afvoerpomp kiest verklein je de diameter met ongeveer de helft ook is een afvoerpomp zelf gevoelig voor storingen als gevolg van kleine stukjes troep Dus ons advies kies voor een afvoerpomp als het nodig is en als je altijd de filters voor de pomp laat zitten, Wij stellen een afvoerpomp liever niet, alleen als het moet.
  • Zeep doseerpomp Een zeepdoseerpomp zorgt er voor dat bij elke liter water die verbruikt wordt een evenredige hoeveelheid zeep gedoseerd wordt. Zo heeft u altijd een juiste dosering chemie in uw vaatwasser. Blokjes worden vergeten, te veel of juist niet toegevoegd Poeder is niet meer van deze tijd en ook hier geld te veel of te weinig. Wanneer geen zeeppomp. Als u een contract heeft met een zeepleverancier zal deze zijn eigen installatie gebruiken. Vanaf begin 2018 zullen wij al onze machines uitrusten met een standaard zeep doseerpomp omdat gebleken is dat 98% van onze klanten kiest voor de optie zeepdoseerpomp.
  • Boosterpomp of druk opvoerpomp, deze pomp zorgt voor een constante naspoeling onafhankelijk van de waterleiding druk. Wanneer kies je voor een Boosterpomp. Als de waterleiding druk te laag is (minder dan 1,3 bar doorstroomdruk) of als je gebruik wil maken van een osmose installatie.
  • Overige zaken, er zijn nog diverse zaken zoals vuilwatersensoren of sensoren die kijken of de wasarmen draaien of kijken of de zeef er goed in zit enz. Allemaal dingen die wel leuk zijn en zeker hun nut zullen hebben maar wat ons betreft niet tot de basis behoren en vooral prijsopdrijvend werken.

Hoe werkt onze website

U kiest eerst een soort machine. Glazenspoelmachine voorlader doorschuifvaatwasser of vaatwasser XL. Vervolgens kiest u middels de linkerzijde welke opties u wenst, middels tekst ballons leggen  we heel kort uit wat de optie inhoud. Door het kiezen van de filters komt u uiteindelijk tot een select gezelschap vaatwassers. U kunt deze in een vergelijk plaatsen waar u op 30 punten de verschillen inzichtelijk krijgt. Ook in de vergelijk worden de verschillen toegelicht. Vervolgens kiest u een machine. U kunt daar nog de aansluitspanning en aangeven installatie opsturen of afhalen. Natuurlijk kunt u ook telefonisch samen uw vaatwasser uitzoeken.

Conclusie

Kijk goed wat je moet afwassen, besluit met welke machine je dit wil gaan doen en kijk vervolgens wat de minimale eisen zijn waar je machine aan moet voldoen. Het is echt niet zo dat we allemaal in een Mercedes moeten rijden voor woon-werkverkeer. En prijs zegt heel weinig over kwaliteit maar meer over extra’s en overhead. Natuurlijk staan wij u altijd graag te woord voor vragen en advies.

Vragen of opmerkingen over deze blog, klik hier voor contact

Met vriendelijke groet ,

Team Bedrijfsvaatwassers.nl

Vergelijk producten