Valkuilen bij aanschaffen ”lowbudget” professionele vaatwasser

 

Kijk altijd naar de prijs-kwaliteit verhouding en de secundaire vaak verborgen zaken die de prijs zogenaamd laag houden

 

Omdat wij ook onze eigen reparatie dienst hebben komen wij vaar bij klanten die ergens een ”professionele” vaatwasser hebben gekocht. Veel gehoorde klachten zijn: de machine voldoet niet aan de verwachtingen, hij is om de haverklap defect, ze hebben geen storingsdienst en ik krijg geen garantie. We zullen eens wat aanwijzingen geven om goed te kunnen vergelijken.

Een vaatwasser moet ca 3 liter van 12C verwarmen naar 82C om aan de gegarandeerde naspoeltemperatuur te komen (HACCP) Natuurkundig berekend duurt dat bij 230Volt ca 4 minuten en bij 400Volt ca 3 minuten. Het enige wat daar helpt om dit te verkorten is aansluiten op water van 40C .Maximaal aantal korven bij 230Volt zal rond de 15 liggen en bij 400Volt rond de 20 korven. Heb je een 2 minuten programma dan ga je bij de tweede wasbeurt of steeds kouder naspoelen of het wasprogramma wordt automatisch verlengd (gegarandeerde naspoeling). Komt bij dat lang niet alles schoon wordt met twee minuten wassen, denk aan vieze borden en kopjes die langer staan. Twee keer wassen is ook geen optie want dat gaat niet op bij een professionele vaatwasser.

Al onze professionele horeca vaatwassers zijn zo uitgevoerd dat er altijd een gegarandeerde naspoeling van 82C is of u nu af en toe een wasje doet of continu achter elkaar. Hebben altijd twee wasarmen en wassen op minimaal 60C. Ook de eigen servicedienst is een toegevoegde waarde bij uw aankoop. Net als de garantie, als het aan de machine te verwijten is krijgt u garantie op onderdelen, voorrijden en arbeidsloon. U ziet Onze machines zijn zeer doordacht ontworpen met als uitgangspunt dat wij onze klanten een prima resultaat te kunnen garanderen.

Vragen? ook als u elders iets heeft gezien, bel of mail we leggen u het graag uit

 

Met vriendelijke groet

Team Bedrijfsvaatwassers.nl