Alles uit voorraad leverbaar

Levering + Installatie binnen 24 uur

Hoe behaal ik een perfect wasresultaat

Het perfecte wasresultaat halen doe je samen

Er zijn een heleboel factoren die van invloed zijn op het behaalde wasresultaat. We kunnen deze onderscheiden in twee groepen

  • de menselijke kant 50%
  • de machinale kant 50%

Laten we beginnen met 50% die de gebruiker zelf in de hand heeft

  • Uw vaatwasser is geen voedselvernietiger, verwijder losse troep en etensresten
  • Spoel indien mogelijk de vaat altijd voor met water van ca. 40C
  • Laat de vaat niet langer staan dan strikt noodzakelijk en zet deze anders weg in een gootsteen met water, zet een laagje water in de glazen. Als je het laat staan ontkliek dan in ieder geval de vaat. Twee keer wasser helpt echt niet Kies dan voor een langer programma als je de volgende dag gaat wassen en ververs het water na het wegwerken van de vaat van de vorige dag.
  • Het schoon maken / houden van de machine, hou de machine schoon en voer het dagelijkse onderhoud uit.

Ook een groot aantal storingen is gerelateerd aan het niet juist gebruiken van de machine. We zien dat de vaste afwasser niet meer in het huidige plaatje past. Steeds vaker is de afwasser iemand die even een paar dagen /weken komt werken. Steek echt een paar uur in het instrueren en opleiden van de persoon die de machine gaat bedienen. Het loont echt, niet alleen in resultaat maar ook in het aantal storingen als gevolg van onkundig gebruik. Zorg dus dat u als gebruiker het in het voortraject goed geregeld heeft dat is 50% van het resultaat.

Blijft over de 50% van de machine

Er is de cirkel van Sinner die aangeeft dat het onderstaande van invloed/ bepalend is voor het resultaat

  • De wascontact tijd van het wasprogramma
  • De kracht van de waspomp
  • De temperatuur waarmee gewassen wordt
  • De hoeveelheid en kwaliteit van de chemie

De tijd van het wasprogramma is mede bepalend voor het resultaat kies voor een machine met minimaal een wastijd van 3 minuten, liefst instelbaar naar behoefte van de gebruiker. Machines die wassen met een programma van maximaal 2 minuten raden wij alleen aan voor glazen, kopjes en schotels welke direct afgewassen worden. wassen in 90 seconden kan maar alleen voor dienbladen.

De kracht van de waspomp bepaald hoeveel water en hoe krachtig het water over de vaat gaat. Loopt het er overheen of spuit het tegen de vaat aan, een groot verschil. Voor een glazenspoelmachine adviseren wij 300 Watt. Bij een voorlader raden wij minimaal 400 Watt aan. En bij een doorschuifvaatwasser adviseren wij minimaal 800 Watt. Een te kleine pomp ie veel erger dan een te grote pomp.

De temperatuur is heel belangrijk veel ”budget machines werken met een vaste temperatuur van 55C Dat is gewoon te laag zeker i.c.m. de tegenwoordige chemie is 60-62C eigenlijk een vereiste Op deze temperatuur gaat de chemie optimaal werken. Kies dus een machine waar bij u zelf kunt bepalen met welke temperatuur uw wast of kies voor een vaste temperatuur van minimal 60C. Zeer belangrijk!!!.

Zonder chemie is het lastig afwassen. Wij adviseren in 99% van de verkopen om gebruik te maken van een machine met een automatisch doseersysteem. Dit is goedkoper in gebruik dan handmatig blokjes invoeren en bovendien veel nauwkeuriger in de dosering. Voor klanten die bv 1 x in de week even 5 korven wassen adviseren wij blokjes omdat bij langdurige stilstand de chemie leidingen kunnen verstoppen en het verbruik zo laag is dat de investering van chemie pompjes niet snel terug verdient wordt. De hoeveelheid van de chemie adviseren wij ca. 4 ml zeep per liter water en 0,7 ml naglans per liter water

Vragen of opmerkingen over deze blog, klik hier voor contact

 

Met vriendelijke groet ,

Team Bedrijfsvaatwassers.nl

Vergelijk producten