• 95% uit voorraad leverbaar
  • Levering en installatie binnen 24 uur
  • Landelijke servicedienst
  • Lease

Vaatwasser horeca

Vaatwasser Horeca

Om te helpen bij het aanschaffen van een horeca vaatwasser lichten wij toe waar wij naar kijken. Er zijn opties genoeg voor een professionele vaatwasser. Horeca afwasmachines zijn er in allerlei soorten en maten. Wij kijken zelf naar de volgende punten: te wassen producten, de stroomaansluiting, de hardheid van het water, plaats van de machine, hoogte van de afvoer en de druk van de waterleiding.

Bekijk ons assortiment

 

Advies bij het uitkiezen van een professionele vaatwasser

Ons beginpunt is wat voor soort afwas hebben wij en hoeveel wassen wij op een dag. Op deze manier beoordelen wij wat de grote moet zijn van de vaatwasser. Horeca vaatwassers hebben twee gangbare maten, namelijk 400-400 mm en 500-500 mm. Een vaatwasser met een korfvaat van 400-400 mm wordt gebruikt voor glazen en bij uitzondering kopjes. Vervolgens gaan we na wat voor een stroomaansluiting er is. Is dit een normaal 230 Volt stopcontact of een 400 Volt krachtstroom aansluiting. Als er een krachtstroomaansluiting is, gaat onze voorkeur altijd uit naar deze aansluiting. Het beschikbare vermogen bij krachtstroom zorgt ervoor dat het opwarmen van de machine wordt verkort en het korte programma kan continu worden gebruikt. Er is geen prijsverschil in 230Volt of 400 Volt. Zelf kiezen wij altijd voor een waterontharder en dan het liefst een externe waterontharder. Een waterontharder heeft verschillende voordelen. Daarbij kiezen wij voor een externe waterontharder. Knoeien met het zout vullen kan tot ernstige onherstelbare schade aan de machine leiden. De voordelen: minder kalk gerelateerde problemen, lager energiegebruik, geen witte aanslag op de gewassen producten, en een chemie besparing tot 30%.

De volgende stap is te bedenken op welke plek kom de vaatwasser. Horeca afwasmachines moeten de afvoer maximaal 5cm boven de vloer hebben zodat het water netjes weg kan. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je een afvoerpomp laten inbouwen. Wij adviseren in iedere vaatwasser een zeepdoseerpomp, 98% van onze klanten kiest voor deze optie. Het zorgt voor de juiste hoeveelheid afwasmiddel bij iedere wasbeurt. De overige 2% laat het door hun eigen zeepleverancier inbouwen of gaat blokjes gebruiken. Als laatste kijken wij of de doorstroom druk op de waterleiding lager is dan 1.3 bar Bij een te lage waterleidingdruk zullen we een machine met een interne boosterpomp adviseren Deze garandeert een constante naspoeling.

Overbodige luxe

Alle boven genoemde punten zijn van groot belang bij het aanschaffen van een nieuwe vaatwasser. Horeca vaatwassers is zoals u ziet iets totaal anders dan een huishoud vaatwasser. Nu zijn er natuurlijk vaatwassers met nog veel meer mogelijkheden zoals extra water verversing, warmteterugwinning, wasarm beveiliging. Allemaal prachtig maar als u netjes met uw machine omgaat niet nodig. Kijk daarom naar wat je echt nodig hebt voor jouw machine.

Mocht je nog vragen hebben of advies willen hebben, neem dan gerust contact met ons op!  

Neem contact met ons op

 

Vergelijk producten