• 95% uit voorraad leverbaar
  • Levering en installatie binnen 24 uur
  • Landelijke servicedienst
  • Lease

Horeca vaatwasser

Schaf Vandaag Nog Uw Horeca Vaatwasser Aan

Het kiezen van een horeca vaatwasser kan een lastige klus zijn. Om het wat eenvoudiger te maken zetten wij een aantal punten op een rij. Eerst kijken we naar wat is belangrijk om in de gaten te houden en vervolgens geven wij per punt een korte toelichting.

Bekijk ons assortiment

 

Tips voor het aanschaffen van uw professionele vaatwasser

Allereerst is het belangrijk om na te gaan, waar gaat u de horeca vaatwasser voor gebruiken. Is dit alleen servies, kopjes, pannen of glazen, misschien wel beide. Daarnaast moet u ook rekening houden met de hoeveelheid af te wassen producten die de horeca vaatwasser dient te verwerken. We kijken naar het soort afwas en de capaciteit bij het uitkiezen.

De volgende stap is om na te gaan welke energiebron u ter beschikking heeft? Heeft u een krachtstroom aansluiting (400V) of een normaal stopcontact (230V). Een aantal machines is leverbaar in 400V en 230V.

Als u de mogelijkheid heeft, adviseren wij om te kiezen voor een 400V horeca vaatwasser. Het voordeel van een deze aansluiting is, dat de tijdsduur van het opwarmen wordt verkort en u achter elkaar het snelle programma kan blijven gebruiken. In de aanschafwaarde zit geen prijsverschil.

Wij adviseren altijd om een waterontharder te nemen. Een waterontharder heeft verschillende voordelen. Uw horeca vaatwasser heeft minder kalk gerelateerde problemen, de machine slaat niet wit uit, u reduceert het chemie gebruik en u krijgt een beter wasresultaat. Kies indien mogelijk voor een ontharder buiten de machine. Pekelwater en zoutresten als gevolg van morsen bij het zout vullen, tast de bodem aan. Het gevolg is dat de interne ontharder door de bodem kan zakken. 

Een afvoerpomp heb je alleen nodig als de vaatwasser niet via hoogteverschil kan leeg lopen. De afvoer moet lager zitten dan 7 cm van de onderkant van de machine. Zit je afvoer hoger dan is een onderstel of een afvoerpomp een oplossing  

Een zeepdoseerpomp zorgt ervoor dat bij elke liter die in de machine gaat een evenredige hoeveelheid zeep gedoseerd wordt. Zo heeft u altijd de juiste dosering zeep in uw horeca vaatwasser zitten.

De boosterpomp of druk opvoerpomp zorgt ervoor dat er een constante naspoeling is onafhankelijk van de (te lage) druk in de waterleiding. Een machine met een boosterpomp is ook noodzakelijk als u gebruik wilt maken van een omgekeerde osmose installatie.

Mocht u meer informatie willen neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op

 

 

Vergelijk producten